Saturday 30 November 2013

ტყლაპის შეჭამანდი

 საჭირო მასალა


1).  ტყლაპი სქლად დასხმული და გამხმარი

2). ხახვი   3). ერბო



4). ფქვილი


მომზადების წესი ავადუღებთ წყალს შიგ ჩავყრით ტყლაპის ნაჭრებს  გავალგობთ დავუმატებთ ფქვილს  გასასქელებლად  შემდეგ მოვწვავთ ხახვს და ერბოს და დავასხამთ და საჭმელი მზადა ის უნდა ვჭამოთ ცხელი

ამ რეცეპტს ვერ ნახავთ სხვაგან  რადგან დიდიხანია მიეეცა მივიწყებას და მე მიამბო 90 წლის ქალმა როცა სოფლებში ვეძებდი  ძველ მესხურ კერძებს

მადლობთ რომ სტუმრობთ ჩემ ბლოგს

No comments: